T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KANTİN İHALE DUYURUSU

OKULUMUZ SİLOPİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KANTİN İHALE DUYURUSU

OKULUMUZ KANTİN İHALE DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ....

 

KANTİN İHALE İLANI

 

İLGİ :  Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği.

 

Madde 1 –İlçemize Bağlı  Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi  Müdürlüğü kantini Okul Aile Birliği tarafından üçüncü şahıslara muhammen bedel tespit komisyonunca belirlenen bedel üzerinden ilgi yönetmelik çerçevesinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/d ve 51/g maddelerine göre, pazarlık usulü ile kiraya verilecektir.

Pazarlığa Konu Olan Kantinin                          :

a)      Okul Adı                                              : Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi  Müdürlüğü

b)      Telefon ve Faks No                       Yok  Faks: Yok

c)       Yıllık ve Aylık Muhammen Bedel       : 3.000.00-TL (4 ay 24 gün x3.000,00=12.780,00TL)

d)      İhalenin Yapılacağı Yer                     : Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Silopi/Şırnak

e)       İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat    : Tarih: 02/01/2023 Salı  Günü Saat: 11:00 da  

f)       Öğrenci Mevcudu                               : 440

g)      Personel Mevcudu                              :41

h)      Öğrenim Şekli                                     : Normal

Madde   2- Muhammen bedelin 4 ay 24 gün tutarının (12.780,00-TL ) %3’u  tutarında  komisyonca tespit edilen           383,40- TL den  az olmamak üzere geçici teminatınSilopi Mal müdürlüğü veznesine yatırıldığına dair dekontyatırmak zorundadır.

 

Madde  3-İşin yapılma yeri, teslim alma ve teslim etme şekil ve şartlar: İhale şartnamesinde belirtilmiştir.

Madde  4-İhaleyi alan kişiler yer teslimi yapıldıktan sonra 4 ay 24 gün üzerinde hesaplama yapılarak %6 kesin teminatlarını yatırmak zorundadırlar.

İŞE BAŞLAMA VE İŞİ BİTİRME TARİHİ, GECİKME HALİNDE ALINACAK CEZALAR;

Madde 5-Kira süresi yer teslimi yapıldıktan sonra düzenlenecek sözleşme tarihinden itibaren 4 ay 24 gün sonra sona erer. Kiralama işleminde kira sözleşmesinin süresi en fazla beş yıldır. Bir yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. İkinci ve izleyen yıllar kira bedelleri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE-on iki aylık ortalamalara göre yüzde değişim) oranında artırılır. Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin önemli ölçüde farklılaşma (öğrenci mevcudunda en az %25 oranında azalış veya artış, kiracının cirosunu önemli derecede etkileyebilecek Bakanlık tarafından getirilen kısıtlayıcı düzenlemeler) olması hâlinde, muhammen bedel yeniden tespit edilerek mevcut kiracıya aynı usulle sözleşmenin kalan süresi ile sınırlı olmak üzere ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenir

İHALE KOMİSYONUNA  VERİLECEK EVRAKLAR:

Madde 6-İhaleye katılmak için başvuranlardan;

a)       Nüfus cüzdanının fotokopisi ön ve arka yüzü fotokopisi

b)      İkametgâh belgesi (Son 3 Ay içersinde alınmış)

c)      Başka birisi adına ihaleye girecek olanlar için noterden alınmış vekâletname

d)      Sabıkası bulunmadığına dair sabıka kayıt belgesi ( Son 3 Ay içersinde alınmış)

e)       Sağlık raporu Akciğer grafiği (Son 3 ay içersinde alınmış).

f)       Girmek istediği okul için belirtilen geçici teminatı yatırdığına dair makbuz. (8 ay 13 gün lük  tahmin edilen kira bedelinin % 3)

g)      Öğrenim Belgesi

h)      3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunun hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma, gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitim sertifikası,  kalfalık, kurs bitirme, belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranacaktır.

i)       Dosya bedeli 50,00 TL Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Silopi Ziraat Bankası  Şubesindeki TR89 0001 0007 0937 7386 3950 07 İBANINA yatırdığına dair dekont.

j)       Kantin kiralama ihalelerine katılacak kişiler; ilgili esnaf odasından adına kayıtlı okul kantin

İşletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair aldığı belgeyi ibraz eder.

İHALE ÜZERİNDE KALAN İSTEKLİDEN İSTENECEK EVRAKLAR:

Madde 7-Yüklenici ihale tarihini takip eden 5 iş günü içinde:

a)Kesin Teminat; 4 ay 24 gün  ihale bedeli üzerinden alınır. Oran %6 (yüzde altı)

b)      Kantin kirası ilk ay peşin, her ay ilgili Okul-Aile Birliği hesabına yatırdığına dair dekontların bir nüshası okul idaresine teslim edilecektir.

c)Vergi borcu yoktur belgesi (Vergi Dairesi Müdürlüğünden)

d)      İdarenin İstemesi Durumunda; Hakkında Herhangi bir icra, borç takibi ve mahkeme kararı olmadığına dair belge yükleniciden anılan belgelerin istenmesi durumunda 5 iş günü içinde idareye belgeleri teslim etmek zorundadır. Belgeler teslim edilmeden sözleşme imzalanmayacaktır.

e)Arz Bedeli Sözleşme İmzalandıktan 5 iş günü içinde Defterdarlık/Mal Müdürlüğüne yatırılacak dekontun bir nüshası okul idaresine teslim edilecektir.

 

Madde 8- İhaleden önce kantin yeri görülebilir.

Madde 9- İhale komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Ayrıca okulun huzur, güvenlik, gizlilik, sağlık, temizlik vb. gibi özelliklerini koruyup gözetecek güvenirlilikteki kişi veya kuruşlara kiraya vermeye yetkilidir.

İhaleye katılanların ihale komisyonunca evrakları incelenerek ihaleye katılmaya uygun görülen kişiler ihaleye kabul edilir. İhale komisyonunca ihaleye katılması uygun görülmeyen veya kantin işletmek için uygun yeterlilikte olmayan şahıslar ihale odasından çıkartılır ve ihaleye geçilir.

 

Madde 10Bu ilan,  , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü https//Silopi.meb.gov.tr  adresinde ilan edilecektir.

 

Madde 11- - İhaleye katılmak isteyen gerçek kişiler 6.maddede yer alan belgeleri hazırlayarak 02/01/2023 tarih ve saat 11:00’a kadar Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihale komisyonu başkanlığına teslim edeceklerdir. Bununla ilgili olarak iştirakçilere evrak teslim alındı belgesi verilecektir.                                       

 Madde 12-      İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANILACAK ŞARTLAR:

a)                 T.C. vatandaşı olmak

b)                Yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş olmak

c)                 Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası  

            tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir ve temlik yapılamaz.

d)                Gerçek Kişi olmak (Vakıf veya Tüzel Kişi Olmamak)

e)                 Sağlık yönünden sakıncalı olmamak

Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartıaranır.

Madde 13- Ağır hapis, (6) aydan fazla hapis veya “zimmet-ihtilas-irtikap-rüşvet-hırsızlık-dolandırıcılık-sahtecilik-inancı kötüye kullanma-dolanlı iflas” gibi yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymiş olanlar, bu cezalarını tamamlayarak tahliye edilmiş olsalar dahi kantin ihalelerine başvuruları kabul edilemez ve ihaleye de katılamazlar.                                                                        

 Madde 14-İhaleyi kazanan kantin işleticileri, kira sözleşmelerinde belirtilen maddelere aynen uyacaklar ve yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Sözleşme süresince sözleşmeye aykırılık ve yükümlülüklerin yerine getirilmemesinin tespiti durumunda işletmeciye bildirim tarihinden itibaren sözleşme fesih olacaktır.

 

Madde 15-İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir

 

Madde 16-İhale komisyonu tarafından ihale kararı, karar tarihinden 15 gün içersinde ita amirine onaylatılır veya iptal edilebilir.

 

Madde 17-Ödemeler Milli Eğitim Bakanlığının Okul Aile Birliği Yönetmeliği ve eki sözleşmeye göre yapılacaktır.

Madde 18- Kira ödemeleri :

Yüklenici 8 aylık kira bedelinin % 3 ünü defterdarlık/malmüdürlüğüne üçer aylık dönemler itibarıyla dönemi takip eden ayın yirmisine kadar peşin olarak yatırarak dekontu birliğe/okul müdürlüğüne teslim edecektir.

Yüklenici %3 arz bedelinin ödenmesinden geriye kalan kira bedelinin  %10’nu  İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, %10’nun  İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne,  % 80 ini de  birliğin göstereceği hesaplara  yatırarak dekontlarını birliğe/okul müdürlüğüne teslim edecektir.

Süresinde ödenmeyen işletme bedeline 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanacaktır.

Madde 19- Elektrik ve Su Gider bedeli:

    Kantinin elektrik ve su sayaçları okulun sayacından ayrı olduğundan ilgili faturalar yüklenici tarafından ilgili kurumlara ödenecektir. İşletme hakkı süresi sona erdiği veya süresinden evvel iptali halinde ilgili sayaçlara ait ödemelerin yapılarak borç olmadığını belirten dekontlar idareye teslim edilecektir.  

 

 

Madde  21-İhtilafların hal merci Silopi  İcra Daireleri ve Mahkemeleridir.

 

Madde 22- Sözleşmenin yürürlüğü girmesi ita amirinin onayına bağlıdır.

 

İLAN OLUNUR.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 02.01.2024 10:24 - Görüntülenme: 148
  Beğen | 0  kişi beğendi