ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: SİLOPİ AİHL

Okulumuzda yangın ve deprem tatbikatı gerçekleşti.

yapılan deprem, tahliye ve yangın tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatta senaryo gereği, okulun bahçesinde yakılan ateşler sonrasında okulun yangın alarmlarının çalınması ile öğrenciler ve okulda bulunan öğretmenler okuldan kontrollü bir şekilde tahliye edilerek okul bahçelerinde belirlenen güvenli alana alındı. Yapılan tahliyeler sonrasında yakılan ateşlere müdahale edildi. tatbikatta öğrencilere olası deprem ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Emekleri geçen herkese teşekkür ederiz.

اِنَّا جَعَلْنَاهُ قُرْءٰنًا عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَۚ

Zuhruf suresi 3.Ayet

Şüphe yok ki biz, akıl edesiniz, anlayasınız diye Kur'an'ı Arap diliyle meydana getirdik.

Arapça, yeryüzü toplumları arasında kültürel çeşitliliğin köşe taşlarından biridir. Dünya üzerinde en çok konuşulan ve en yaygın dillerden olup yerleşik nüfusun bulunduğu bölgelerde konuşan sayısı 422 milyonu geçmektedir.

Her yılın 18 Aralık günü Dünya Arapça Günü olarak kutlanmaktadır.

Okulumuzda Arapça zümremizin  hazırladığı Dünya Arapça günü etkinliği kapsamında konferans salonununda önce Arapça şiirler ve şarkılar söylendi ardından 9.Sınıflar arasında Arapça bilgi yarışması düzenlendi.

Emeği geçen Arapça zümresi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Din öğretimi genel müdürlüğünün yürüttüğü mesleki yarışmalar kapsamında Ezan yarışmasında Harun REŞİTOĞLU isimli öğrencimiz il genelinde 2.nci Olmuştur. emeği geçen Yasin Tok hocamıza teşekkür eder öğrencimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 12.sınıf öğrencilerine yönelik Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı(YKS) ve Verimli Ders Çalışma ile ilgili seminer,broşür ve pano çalışması yapıldı.

Psikolojik ve danışman Rehber öğretmenimiz Canan Akyün hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Hz. Peygamber, "Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir" (Buhari, Ezan, 30) buyurarak cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namazdan daha faziletli olduğunu belirtmiş ve Müslümanları cemaatle namaz kılmaya teşvik etmiştir.

Öğrencilerimiz namazlarını cemaatle birlikte kılıp ihyâ ettiler.

Ara

1. DÖNEM 2.YAZILI SINAVI TAKVİMİDİR.ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından “Vakti Kuşanmak” Proje kapsamında  İHL Meslek dersleri öğretmenimiz Muhammed Emin ÖZDEMİR Tarafından 11. Ve 12.Sınıf öğrencilerimize "Namazı Hakkıyla Kılmalıyım " konulu seminer verildi emeği geçen Hocamıca teşekkür ederiz.

Ara

Silopi İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve Silopi İlçe müftülüğü öncülüğünde Silopi Anadolu imam Hatip lisesi, Hacı Mehmet Ökten imam hatip lisesi, İpekyolu ilk ve ortaokulu, Habur Anadolu lisesinin ortak çalışmalarıyla Filistin'e destek kermesi düzenlendi.

Silopi ilçesinde geliri Filistin’e bağışlanmak üzere yöresel yemeklerin satışa sunulduğu bir etkinlik düzenlendi. Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Silopi Müftülüğü koordinasyonuyla, Hacı Mehmet Ökten Anadolu Lisesi, Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silopi Habur Lisesi, İpekyolu İlk-Orta okulları Filistin yararına bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arapça-Türkçe ilahiler seslendirmelerinin ardından dua edildi.

Gazze’ye destek olan ve boykot edilen İsrail ürünleri temalı pankartlar asılırken, etkinlikte yer alan sergide ise İsrail’in sivil katliamlarına yer verildi. Öğrencilerin evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikten elde edilen gelirler Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Filistin’e ulaştırılacak.

Ara

Okulumuzda bir süredir sınıflar arası münazara heyecanı yaşanıyor.

Öğrencilerimizin özgüvenini artırmak, onları araştırmaya, düşünmeye ve ortak çalışmaya yönlendirmek amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı zümresi tarafından düzenlenen bu etkinlik hepimizde büyük bir coşku ve heyecan oluşturdu.

Öğrencilerimizin münazaraya hazırlanırken tezlerini en iyi şekilde savunmak amacıyla uzmanlardan, öğretmenlerden ve değişik kaynaklardan yararlanma çabaları görülmeye değerdi. Günlerce grup olarak hummalı bir çalışma içine girdiler.

15  Aralık  Cuma  günü gerçekleştirilen karşılaşmalarda 9/G sınıfı “tüm öğrenciler tarafından ilgiyle izlenmiştir.

Yarışmayı organize eden Edebiyat  öğretmenlerimize ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür eder Birinci olan 9/G sınıfını tebrik ederiz.

Ara

Öğrencilerimize sınav deneyimi kazandırmak, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tespit etmek ve bunları giderebilmek amacıyla okulumuz 9-10 -11 ve 12. sınıflarımıza deneme sınavı yaptık.

Sınav sonucunda 1.nci olan Öğrencilerimize kırtasiye hediye çeki verildi.

Sorunsuz tamamlanan deneme sınavında emeği geçen  öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak, İslam’ın temel ibadetlerinden olan namaz bilinci konusunda farkındalık oluşturmak, ibadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, sorumluluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından “Vakti Kuşanmak” adlı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında gönüllü öğrencilerin katılımıyla çeşitli programlar düzenleniyor, oluşturulan gruplarla namaz buluşmaları gerçekleştiriliyor, manevi huzurun tecrübe edilmesini sağlayacak farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

- bu kapsamda Öğrencilerimiz hem Cuma namazında buluşup Aynı zamanda cuma hutbesini okuyup Cuma namazı kıldırmaktadır.