ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen mesleki uygulama esaslarına riayet edilerek öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla okulumuza getirilen maket üzerinde cenaze yıkama ve kefenleme uygulaması yapıldı.  İlçe müftülük personeli Nezir Alioğlu hocamız rehberliğinde yapılan bu tatbikat öğrencilerimize mesleki tecrübe kazandırmıştır.Emeği geçen Nezir Alioğlu hocamız Hocamıza  teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı İkinci dönem şube öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı.

Okul Müdürümüz Davut KÖSEN başkanlığında yapılan toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerin durumları değerlendirildi.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile beyit ezberleme çalışması yapıldı.

Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Şevki LEFKUR Hocamıza güzel etkinliği için teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzun bahçesinde bulunan ağaçlara öğrencilerimizin yardımlaryla soğuk kompost yöntemi ile bakımları gerçekleştirildi.

Nis

Her zaman ileri ama şimdi Geri Dönüştürüyorum sloganıyla öğrencilerimizle geri dönüşüm malzemesi topluyoruz.

Nis

YKS Hazırlıkları kapsamında okul geneli deneme sınavı yapıldı.

Nis

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 2.Dönem Veli toplantısı bugün okulumuz konferans salonunda, öğrenci velilerinin  katılımı ile gerçekleşti. Okul müdürümüz Davut KÖSEN toplantıya katılan velilere okulumuzda yürütülen projeler, yapılan etkinlikler ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini içeren konularda bilgiler verdi. Akabinde veliler sınıf ve ders öğretmenleriyle görüşerek öğrencileri hakkında bilgi aldı

Toplantı davetimize  katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Önleme, Müdahale ve Yönlendirme Komisyonu Kurulması: Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu. Bu komisyon, devamsızlıkla mücadele ve öğrencileri başarılı bir şekilde yönlendirmek amacıyla yapılmaktadır.

Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski olan öğrencilere yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili Önleme, Müdahale ve Yönlendirme Komisyonu toplantısı yapılmaktadır.

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem önleme,müdahale ve yönlendirme toplantısı yapıldı.

Nis

Mesleki çalışmalar ile İlçe müftülükle yapılan ortak  çalışmalar kapsamında öğrencilerimizi imamlık vaizlik kuran kursu öğreticiliğine hazırlayan ilçe Müftülük personeli  Nezir Alioğlu hocamıza emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 4 aydır devam eden ve akıllı tahta ve bir bir eleme turu ile grup aşaması ve final turlarından oluşan satranç turnuvamızda 12C sınıfından Ahmet ÇAPAN birinci olarak tamamlamıştır. Turnuvanın ikincisi 12A sınıfından Ahmet FIRAT olurken ; turnuvanın üçüncüsü 9F sınıfından Yakup ACET olmuştur.

Zaman ayırıp emek veren Yasin ÇAKMAK hocamıza teşekkür eder ; turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi ve dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

öğrencilerimize turnuva madalyası Yasin ÇAKMAK Hocamız tarafından takdim edildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kutadgu biligin içindeki kelimelerle anlat bakalım etkinliği yaptık.

Mrt

Okulumuzda 12.sınıflarımıza yönelik seri deneme sınavlarımız  devam etmektedir. Emek veren öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Öğrencilerimize veli ziyaretlerimiz devam etmektedir. Veli ziyareti yapan okul idaremize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzde en önemli konulardan biridir. Dinimiz de yardımlaşmanın önemini vurgulamaktadır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'de yardımlaşma ve işbirliğinin Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurgular. Bu sebepten dolayı nedenini  sormadan, bize bir faydası olup olmayacağına bakmadan mutlaka yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek ve onunla dayanışmak bir Müslümanın temel görevlerinden biridir. Aynı zamanda insan olmanın gereği de budur.

Mrt

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözleri ve Anlamlarını Bulma Etkinliği yapıldı. 9/D sınıfında bu kapsamda bilgi yarışması gerçekleştirildi.
Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Tuğçe ŞAHİN Hocamıza güzel etkinliği için teşekkür ederiz.